Waarom Verbetering van je Zichtbaarheid een grotere Omzet oplevert

Het belang van Zichtbaarheid: Uiteraard kun je in je loods gaan staan en heel hard roepen dat je fantastische koffiezetapparaten hebt staan. Of je gaat in je praktijkruimte staan en roept dat jij de beste therapeut bent in de hele regio. Wat denk je, zal het je meer klanten opleveren?

Om je Doelgroep te bereiken, moet je Zichtbaar zijn. Zichtbaar op een goede manier. Op een manier waarin duidelijk wordt wat je je klanten te bieden hebt. Waarin je meerwaarde naar voren komt. Waarin je onderneming en alles waar je voor staat naar voren komt.

Uitgangspunt: je Website
De Zichtbaarheid begint bij een goede website. Goed is modern, uitnodigend, overzichtelijk, duidelijk en passend bij je onderneming. Download mijn gratis PDF om stap voor stap je website compleet te maken als je hier zelf mee aan de slag wilt gaan.
Op een goede website staan blogs. Blogs zijn belangrijk om beter in contact te komen met je doelgroep. Hierin geef je aanvullende informatie en belicht relevante onderwerpen. Het zorgt voor een betere vindbaarheid van je website en het geeft je input voor je social media berichten.

 

Zichtbaarheid

De rol van Social Media
Als ondernemer is het belangrijk om een pakkend profiel op LinkedIn te hebben. Maar om je Zichtbaarheid te vergroten is dat niet genoeg. Bedenk waar je doelgroep zich bevindt en zorg dat je daar regelmatig te zien bent. Anno 2017 is in mijn ervaring een zakelijke pagina op Facebook belangrijk. Dit kun je aanvullen met Instagram en Pinterest, afhankelijk van je onderneming. Zorg ervoor dat je pagina er goed uit ziet en past bij je onderneming. Herkenbaarheid is erg belangrijk.

Hoe/ Wat Wanneer?
Om voldoende Zichtbaar te zijn, is het belangrijk dat je ten minste 3 á 4 berichten per week plaatst. Op Facebook en via Hootsuite (gratis) kun je berichten inplannen, zodat het je minder tijd kost en je het beter vol kunt houden. Blijf in gedachten houden dat je berichten voor je onderneming plaatst. Je feestjes en vakanties horen hier dus niet thuis. Aan de andere kant is het wel belangrijk dat je af en toe iets van jezelf laat zien. Dit kan te maken hebben met je hobby of sport of met iets wat jou opvalt.

Variatie houdt het interessant
Zorg voor afwisseling. Plaats een stukje tekst met een link naar je blogs en naar je websitepagina’s, verwijs naar een actueel nieuwsbericht, plaats tussendoor een grap of een quote. Wissel afbeeldingen af met korte filmpjes en reageer af en toe op actuele situaties, zoals feestdagen. Bedenk wat je doelgroep interessant kan vinden. Laat zien wat je hen te bieden hebt, voor welk probleem jij de oplossing hebt. Tot slot: plaats regelmatig een foto of filmpje waar jij zelf op staat of waar werknemers op staan. Volgers leren je op die manier kennen, wat ervoor zorgt dat de drempel verlaagd wordt.

Zichtbaarheid

Waarom Verbetering van je Zichtbaarheid een grotere Omzet oplevert
Uiteraard heb je onderaan je pagina’s en blogs op je website pakkende Call to Actions staan. Na het lezen van je tekst is de bezoeker van je website klaar voor de volgende stap: Contact opnemen, een offerte aanvragen of een bestelling plaatsen. Hoe beter je teksten, hoe meer klantcontact. Hoe meer mensen er op je website komen, hoe meer kans je maakt op meer Omzet.
Met het vergroten van je Zichtbaarheid bereik je een groter publiek. Doordat ze regelmatig iets van je zien, krijgen ze steeds meer vertrouwen in jou en je onderneming.
Je website en social media zijn een deel van de Zichtbaarheid. Daarnaast zorgen persberichten, nieuwsbrieven, flyers, advertenties en brochures ervoor dat je onder de aandacht komt en blijft van je doelgroep.

Zelf doen?
Kortom: het vergt enige inspanning om je Zichtbaarheid te vergroten. Inspanning die nodig is om je Onderneming te laten groeien. Ga je zelf de Zichtbaarheid van je onderneming vergroten? Of laat je dit (voor een deel) aan een Vakkundige Tekstschrijver over? Probeer het eens uit met een Uurtje Tekst, je zit nergens aan vast. Als je liever alleen gerichte instructie wilt, dan kan dat uiteraard. Maak gerust een afspraak, dan bespreken we je wensen en de mogelijkheden.

Hoe beter de Zichtbaarheid, hoe groter je Groeikansen.
Lijkt je dit alles erg veel werk? Ik doe het graag voor je!