De waarde van Professionele Teksten

 

De meeste ondernemers kunnen prima schrijven. Daarom is het begrijpelijk dat veel Websites gevuld worden met teksten van eigen hand. Dat lijkt vaak prima. De vraag is echter: “Hebben de teksten het gewenste effect?”

Tijd versus effectiviteit

WebsiteTeksten schrijven kost je veel tijd. Doordat het voor de meeste ondernemers niet je daily job is, kost het je tevens veel energie. Energie en tijd die je beter in je onderneming kan stoppen, zodat het je wat oplevert.
De ene tekst is de andere niet. Copywriting, oftewel reclameschrijven is een vak, een specialisme. Als je Website zuiver informatief is, dan is een zelfgeschreven tekst vaak prima. Maar als wilt dat je bezoeker actie onderneemt, dan levert een professionele effectief geschreven WebsiteTekst meer afspraken, aanmeldingen en/of bestellingen op.

Bewijs

Onlangs schreef een ondernemer na een online ontmoeting het volgende:

“Zelf ben ik enkele maanden geleden opnieuw met mijn neus op de waarde van kwalitatieve copywriting gedrukt. Ik schreef mijn teksten altijd zelf, maar heb toen een ervaren copywriter in de arm genomen. Om de waarde van zijn werk echt objectief te kwantificeren heb ik een AB test gedaan met twee verkooppagina’s (1 die ik zelf geschreven had en 1 die de copywriter geschreven had).
De conversie van zijn versie lag 22% hoger dan die van mij na een maand testen. Zijn factuur was binnen 1 maand al ruimschoots terugverdiend. Inmiddels geloof ik dat een goede copywriter een slimme investering is voor iedereen die iets wil verkopen.”

Need I say more?

Door bepaalde technieken aan de teksten toe te voegen, wordt het onderbewuste van de lezer geprikkeld. Dát maakt het verschil. Wil je informatie bieden, of wil je meer omzet? Aan jou de keus.

Neem contact met mij op voor informatie over het laten schrijven van je WebsiteTeksten: Maak het verschil. Een geringe investering kan je veel opdrachten/ verkopen opleveren.

 

“Als je een grote wond hebt, dan laat je dat toch ook hechten door een arts? Terwijl je vast wel naald en draad in huis hebt”