SEO teksten laten schrijven: essentieel voor je vindbaarheid

De ene tekst is de andere niet. Om gevonden te worden, moeten teksten voldoen aan een aantal voorwaarden. Daarnaast is het van belang dat bezoekers  je onderneming vertrouwen en je call to action gaan volgen. En daar zit nu het verschil tussen zelf teksten schrijven en SEO teksten laten schrijven.

 

SEO teksten laten schrijven: gevonden worden door Google

Hoe hoger je in Google staat, hoe groter de kans dat mensen op je website komen. De hamvraag is daarom hoe belangrijk is het om een hoge ranking te scoren in de Google zoekmachine? SEO teksten laten schrijven vergt namelijk een investering. Het is echter wel een investering die langere tijd z’n resultaat behoudt. Dit in tegenstelling tot AdWords. Bij AdWords betaal je om hoog in Google te staan, maar je bouwt daarmee niets op. Zodra je stopt met investeren, ben je je hoge ranking kwijt. SEO is lange termijnwerk met een stabieler resultaat. Doordat je ervoor zorgt dat bezoekers je op meerdere zoekwoorden vinden, zal het resultaat veel langer zichtbaar zijn. Als je niets meer doet, zal op den duur je ranking achteruit gaan, dat gaat echter vrij langzaam.

 

Zoekwoorden onderzoek is de eerste stap

Door middel van een zoekwoordenonderzoek krijg je veel waardevolle informatie over keywords en keyword combinaties. Naast de gegevens over het gekozen zoekwoord, zoals hoe vaak zoeken bezoekers op deze zoekwoorden en hoe groot is de concurrentie, krijg je suggesties over zoekwoorden die erop lijken en woorden die je achter je zoekwoord kan plaatsen. Door je zoekwoord uit te breiden kun je je doelgroep specifiek benaderen en je kansen om hoger in Google te eindigen vergroten.

 

SEO teksten laten schrijvenProfessioneel geschreven teksten

Een hoge ranking is belangrijk voor je vindbaarheid. Pakkende teksten zijn echter net zo belangrijk. Als je bezoekers op je website krijgt uit je doelgroep, dan is het belangrijk om hun vertrouwen te winnen, hen informatie te verschaffen en ervoor te zorgen dat ze een bestelling plaatsen of contact met je opnemen. Daar zit de meerwaarde van een vakkundige tekstschrijver. Helemaal als er  Verkoopbevorderende NLP technieken bij toegepast worden.

 

Bloggen en SEO

Het maken van een optimale website is slechts het begin. Om goed gevonden te worden is bloggen heel erg belangrijk. Bloggen in combinatie met Sociale media zorgt voor Zichtbaarheid. En dat is waar het allemaal  om draait.

Met bloggen kun je spelen met zoekwoorden. Door blogs over een bepaalde relevante zoekwoordcombinatie te schrijven, kun je daarop gevonden worden. Mits je blog aan de SEO regels voldoet. Daarbij kun je meer van je onderneming, je producten en of diensten vertellen, waardoor mensen je onderneming nog meer gaan vertrouwen. Door via sociale media te verwijzen naar deze blogs, krijg je meer bezoekers op je website, waardoor je kans op omzet toeneemt.

 

Conclusie

De keus om SEO teksten te laten schrijven is een afweging tussen investering en inkomsten. Als je niet gevonden wordt, krijg je ook geen inkomsten via die weg. Kortom: is het ‘t waard om hierin te investeren of niet?

Als je professionele SEO teksten op je website wilt met Verkoopbevorderende NLP technieken, desgewenst opgevolgd met Zichtbaarheid, neem dan contact met mij op.

 

.