We nemen de meeste koopbeslissingen voor 95% op gevoel

NLP wordt vaak toegepast door coaches, hiermee leren ze hun cliënten technieken om hun reactie op bepaalde situaties te veranderen. Als mensen bijvoorbeeld heel gestrest raken tijdens een sollicitatiegesprek en daardoor blokkeren, leren ze hoe ze het gevoel over het sollicitatiegesprek kunnen veranderen. Hierdoor nemen ze een groot deel van de stress weg, waardoor ze het gesprek meer ontspannen en zelfverzekerder kunnen voeren.

NLP is de afkorting voor Neuro Linguïstisch Programmeren

Neuro: De manier waarop wij ervaringen omzetten in bewust en onbewust denken met behulp van onze zintuigen.
Linguïstisch: We gebruiken taal om betekenis te geven aan onze ervaringen, zowel voor onszelf als in het overbrengen naar anderen.
Programmeren: We ‘coderen’ onze waarnemingen. Onze mentale programma’s zijn patronen die tot specifieke resultaten leiden.
Een opeenhoping van gedrag- en denkpatronen die een bepaalde specifieke ervaring tot stand brengt.Deze codes zijn herprogrammeerbaar.

NLP

NLP in zakelijke teksten

Het programmeren in NLP is een krachtig wapen in zakelijke teksten. Het zorgt ervoor dat de lezer verder leest en geïnteresseerd raakt in je product/dienst.
Het zet de lezer aan tot actie.
Meer geïnteresseerden betekent meer klanten, betekent meer omzet.
M.i. is dat toch het doel van de meeste websites.

Dubbele laag in de tekst

Om de boodschap van de opdrachtgever goed te verwoorden,werk ik graag via een interview.
Hiermee kom ik meer te weten over het hoe en waarom van het bedrijf, dienst, product, klanten, visie en de drive van de eigenaar.
Deze aanvullende informatie gebruik ik in de extra laag die ik toevoeg aan de tekst, waarmee het onderbewuste van de lezer aangesproken wordt.
Ik geef het gevoel van het bedrijf weer.

Neem contact met mij op om de mogelijkheden voor een dubbele laag in jouw WebsiteTeksten te laten onderzoeken.

NLP