Is je Website Gastvrij?

Bij het scannen van Websites voor (potentiële) klanten, kom ik regelmatig zaken tegen die in mijn ogen niet kloppen.

Als ik datzelfde punt bij zeer veel websites tegenkom, wil ik dat graag van mij afschrijven. Op deze manier hoop ik dat ondernemers anders naar hun website kijken en hun website (laten) verbeteren. Vandaar dit blog over gastvrijheid.

Een vraag:

Als er een bezoeker je bedrijf binnenkomt, hoe ontvang je hem dan? Ga je vertellen dat je het de hele dag al koud hebt en dat je zo’n zin hebt in de komende vakantie naar Kreta, omdat je daar vorig jaar ook bent geweest en het er zo goed naar je zin hebt gehad? Klets je verder met te zeggen dat hij waarschijnlijk voor de GA528 komt? Dat jij die ook het allerbeste vindt, de blauw met witte combinatie het mooiste vindt en …..bla, bla, bla.

Website

Of ….

Toon je belangstelling en vraag je of het druk was onderweg, of hij het makkelijk kon vinden, of hij iets wil drinken, of hij interesse heeft in een bepaald product of dat hij graag meer informatie wilt enzovoorts, enzovoorts.

Hoe doe jij dat?

Ik neem aan dat de wijze waarop jij je bezoek ontvangt veel meer lijkt op de tweede versie, dan op de eerste. Waarom zijn 9 van de 10 websites dan geschreven volgens de eerste versie? Ze beginnen met wij of met de bedrijfsnaam…. Dit is iets om even bij stil te staan.

Klant is koning

Stel je gastvrij op en schrijf je website vanuit de klant in plaats vanuit het zichtpunt van je onderneming. Vraag jezelf al wat de klant wil, wat hij nodig heeft, waarom hij op je website komt. Vaak kun je deze vragen zelf al beantwoorden en anders is het altijd een goed idee om je klanten ernaar te vragen. Laat je gast zich welkom voelen op je website.

Wil jij een website die gastvrij is? Neem dan nu contact met mij op.

.