Hoe leuker het E-Learning programma, hoe beter de resultaten

 

Fun is de essentiële factor die ervoor zorgt dat lesstof daadwerkelijk geleerd wordt. Daarom heeft Wallbrink Crossmedia de funfactor verwerkt in de vraagstelling. In plaats van uitsluitend de standaard open vragen en multiple choice, heeft Brain Battle de mogelijkheid om op 45 manieren vragen te stellen. Hierdoor wordt het beantwoorden van vragen leuk, waardoor het doornemen van de lesstof minder erg wordt. De leerling wordt beloond voor het leren.

Tijdens mijn carrière als tekstschrijver, heb ik veel ontwikkelaars van tools ontmoet. Wallbrink Crossmedia springt er echter uit qua innovatie, gebruiksvriendelijkheid en doeltreffendheid. Vandaar dat ik graag met hen samenwerk. 

Monitoren
Voor ondernemers is het belangrijk om te monitoren of werknemers voldoende kennis beheersen. Zowel op individueel niveau, als per filiaal of regio. Op die manier kan er waar nodig bijgestuurd worden.

Brain Battle wordt zowel door bedrijven als in de sport toegepast
Bedrijven: productkennis, bedrijfskennis, handleiding (nieuwe) apparaten.
Sport: spelregels.
Het toepassen van E-Learning is een effectieve manier om eenheid te creëren in alle filialen. Door een E-Learningprogramma op te stellen waar alle normen, waarden, gedragsregels en/of benodigde kennis in verwerkt wordt, zorg je ervoor dat je één lijn in je bedrijf krijgt. Eén uitstraling, één manier van communiceren, één manier van handelen.
In de sport is het essentieel dat alle spelers en scheidsrechters de spelregels kennen en op de hoogte zijn van eventuele aanpassingen. Je zou hierbij verschillende E-Learningprogramma’s kunnen maken, passend bij diverse leeftijdscategorieën. Op die manier zorg je ervoor dat zelfs hele jonge spelers de belangrijkste regels al leren.

Gebruiksgemak
Brain Battle is gebruiksvriendelijk. Het is mogelijk om de lesstof op diverse manieren in te voeren: via PDF en filmpjes. Wijzigingen zijn daarna eenvoudig aan te brengen. Om de vragen te maken, gebruik je een drag en dropmenu. Dit werkt snel en is overzichtelijk. Met het doorlopen van het menu, vul je alle benodigde gegevens en waarden in, waarna het programma klaar is voor gebruik.

Gokken
Uiteraard is het mogelijk om bij het beantwoorden van de vragen ‘gewoon iets in te vullen.’ Er moet echter een minimale score behaald worden om verder te kunnen met het lesprogramma. Onjuist beantwoorde vragen komen in een latere toets weer terug, zodat bekeken wordt of de kennis inmiddels wel aanwezig is betreffende dat onderwerp. De eindtoets kan alleen gemaakt worden als er een minimaal aantal punten behaald is.

Neem contact met mij op als je wilt weten hoe je Brain Battle in jouw onderneming of sport toe kan passen. 

“Brain Battle maakt leren leuk!”

Een reactie plaatsen