Effectieve leads voor de verkoop van je producten

Het verkopen van B2B producten is een uitdaging. Er komt heel wat bij kijken om Zichtbaar te zijn en het vertrouwen van je klanten te winnen, zodat je verkopers de deal kunnen sluiten. Hoe Effectiever de Leads, hoe minder tijd je sales team kwijt is met het bellen van mensen die je onderneming niet kennen en (op dat moment) geen interesse hebben in je producten. Het is veel beter om Effectieve Leads te kunnen bellen….

Wat verstaan wij onder Effectieve Leads?

  • Effectieve Leads zijn leads naar klanten die jouw onderneming kennen.
  • Effectieve Leads zijn leads naar klanten die jouw onderneming vertrouwen.
  • Effectieve Leads zijn leads naar klanten met interesse in jouw producten.
  • Effectieve Leads staan open voor contact.
  • Effectieve Leads staan open voor verkoop.
Effectieve leads

Hoe staat het met jouw Effectieve Leads? Lukt het om deze mensen te vinden, zodat je contact met hen op kan nemen en je grote scoringskansen hebt? En dan bedoel ik dat je direct contact opneemt met de juiste persoon, in plaats van heel veel tijd kwijt te zijn met het uitvinden wie er binnen een onderneming interesse heeft getoond voor jouw producten. Zie je het al voor je dat een medewerker van Philips meerdere keren gekeken heeft naar een bepaald product op je website? Ga er maar aan staan om er achter te komen wie dat geweest is! “Weet u welke collega van u er op mijn website gekeken heeft naar product X en F?” Ten eerste zal je er niet achter komen wie dat geweest is. Ten tweede wil je ook niet benadrukken dat je al het surfgedrag registreert.

ROI

Ga maar eens na hoe je op dit moment je verkoop regelt. Hoe je aan geïnteresseerde contacten komt. En hoeveel je daarvoor investeert. Denk daarbij aan de aanschaf- c.q. de abonnementskosten van je Marketingtools. Aan de tijd die je Marketingafdeling ermee bezig is om de Zichtbaarheid van je onderneming te vergroten en de tijd die ze nodig hebben om de tools te gebruiken.
Tel daar de uren van je sales afdeling bij op. En vergelijk dit aan het aantal verkopen die daaruit voortkomen.

En….? Hoe Effectief zijn de Leads dan? Haal je de kosten eruit? Maak je winst? Maak je flinke winst?

Als je wilt weten of het voor jouw onderneming mogelijk is om op een eenvoudige en betaalbare manier Effectieve Leads te genereren, neem dan contact met mij op.