5X5 voor goede Blog Onderwerpen

Bloggen is om meerdere redenen zinvol: Het laat zien dat je de kennis in huis hebt en het is een prima middel om je werkwijze te etaleren. In een blog heb je de ruimte om e.e.a. nader toe- en uit te lichten.

Blog Onderwerpen

Er zijn ongetwijfeld aspecten van je onderneming die niet direct genoemd hoeven te worden op je websitepagina´s, maar wél interessant zijn voor je potentiële klanten. Om je te helpen met het vinden van nieuwe blog onderwerpen, heb ik een 5 X 5 schema gemaakt: Op onderstaande 5 vragen geef je 5 antwoorden. Als je de tijd neemt om deze vragen serieus te beantwoorden, heb je maandenlang goede blog onderwerpen:

Schrijf voor elke vraag 5 antwoorden op:

1: Welke onderwerpen zijn interessant voor je klanten?

Bedenk welke producten of diensten je klantentrekkers zijn en waarmee je hun interesse wekt. Bedenk waarom mensen bij jou kopen en wat de meest populaire producten of onderdelen van je dienstverlening zijn. Door ze in the spotlights te zetten worden mensen getriggerd om deze producten te kopen of jou voor deze diensten in te huren.

2. Welke zaken wil je verder uitlichten?

Vaak zijn er producten die in eerste instantie niet zo interessant lijken voor de klanten. Door deze items nader te omschrijven en de positieve punten verder toe te lichten, worden ze vaak wél interessant. Wellicht zijn er items die slecht verkocht worden of bied je diensten waar mensen bijna nooit gebruik van maken. In een blog kan je die mooi aanprijzen. Zaken die onopvallend aanwezig zijn, maar wel belangrijk kunnen zijn voor de klant. Juist deze zaken maken vaak het verschil.

3: Waaruit blijkt dat je expert bent?

Laat blijken dat je kennis van zaken hebt. Toon jouw kwaliteiten en specifieke manier van werken. Beschrijf bijvoorbeeld hoe je een uitdaging aangegaan bent en wat het resultaat was. Bijvoorbeeld als je een cliënt geholpen hebt die al jaren met een bepaald probleem worstelde, wat jij verholpen hebt.

4: Welke onderwerpen zijn belangrijk om over te schrijven?

Dit is heel breed: Het omvat alles wat met je onderneming en je vak te maken heeft. Schrijf bijvoorbeeld over een actueel onderwerp, over een training die je gevolgd hebt, of een inzicht die je gekregen hebt. Het zorgt voor afwisseling in je blogs.

5. Welke tips zijn er te geven?

Bijvoorbeeld: Onderhoudstips, oefeningen voor thuis, vervolgcursussen enzovoorts.

Als deze lijst met vragen uitvoerig beantwoord, heb je voorlopig genoeg blog onderwerpen en stof om over te schrijven: Succes!

Uitbesteden

Het schrijven van goede blogs kost tijd en voor sommigen vrij veel moeite. Maak de afweging of je je blogs zelf schrijft, of dat je je tijd en energie beter kan gebruiken. Meestal wordt de tekst in grote lijnen aangeleverd, waarna ik er een leesbaar geheel van maak. De snelste, meest gebruikte en makkelijkste manier om deze klus uit te besteden, is door je te laten interviewen.

Ik wil meer weten over het Uitbesteden van mijn BlogTeksten.

.