5 Tips om goede WebsiteTeksten te maken

Met het schrijven van goede WebsiteTeksten ben je er nog niet. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om te zorgen dat je teksten ook daadwerkelijk gelezen worden.

1.Maak gebruik van koppen

Koppen hebben meerdere functies. Ze zorgen ervoor dat lange teksten onderbroken worden, zodat ze aantrekkelijker worden om te lezen. Grote lappen tekst worden alleen door diehards gelezen. De meeste lezers haken direct af. Vergelijk het maar eens met een dessertbuffet waar een grote bak keihard vanille-ijs op staat, naast bakjes gevuld met vanille-ijs, fruit en een sausje. Ga je dan ijshakken of pak je een schaaltje?
Goede koppen geven de inhoud van de volgende alinea weer, tenminste dat horen ze te doen. Op die manier bepaald de lezer of ´ie daar meer over wil lezen of niet. En dat brengt mij meteen bij de laatste functie: Ze triggeren de lezer om verder te lezen. Goede koppen weten de inhoud te verpakken in een tekst die de lezer nieuwsgierig maakt en uitdaagt.
Lezers scannen eerst de koppen, waarna ze beslissen of het voor hen interessant is om verder te lezen of niet.

websiteteksten

2.Maak je Websiteteksten makkelijk leesbaar

Als de aandacht getrokken hebt met de kop van je artikel, dan is het zaak om de aandacht vast te houden. Dit doe je door de teksten optimaal leesbaar te maken. Gebruik woorden die in algemene spreektaal veel gebruikt worden. Vervang minder gebruikte woorden zonder over te schakelen op Jip en Janneke taal. De lezer wil wel voor vol aangezien worden.
Lange zinnen brengt de lezer nogal eens in verwarring. Kortere zinnen zijn overzichtelijker en lezen prettiger. Regelmatig zie je dat de schrijver de draad kwijt is geraakt, doordat de zinsbouw niet meer klopt. Je krijgt dan de meest vreemde situaties.

3. SEO optimalisatie

Gebruik je zoekwoorden in je titel, zodat je hierop gevonden kan worden door Google. Als je over een bepaald onderwerp schrijft, is het handig als je artikel gevonden wordt door mensen die daar meer over willen weten. Door deze zoekwoorden enkele malen terug te laten komen in je tekst, wordt je beter gevonden. Overdrijf niet. De tekst moet goed en prettig leesbaar blijven. Als je over een bepaald onderwerp schrijft, komt dat onderwerp en dus je zoekwoord automatisch vaker in je tekst voor. SEO schrijven is een specialisatie. Vraag mij om advies als het belangrijk voor je onderneming is om hoog te ranken in Google.

4. Logische opbouw

Begin met het hoofdonderwerp van het artikel en leg daarna een en ander nader uit. Zorg ervoor dat je bij het onderwerp blijft. Een kleine zijstraat kun je wel nemen, maar de meeste zijwegen zijn meer geschikt voor een eigen artikel. Een rommelig, van de hak op de tak artikel leest niet prettig.
Zet de belangrijkste informatie bovenaan. Hoe verder je naar beneden komt, hoe minder belangrijk de informatie is. In het laatste stuk sluit je het artikel af met een samenvattende zin of conclusie.

5. Gebruik afbeeldingen

Het oog wil ook wat. Naast overzichtelijke tekst en goede koppen zorgen afbeeldingen ervoor dat teksten beter gelezen worden. Uiteraard moeten de afbeeldingen met het artikel te maken hebben. Verwarring laat lezers afhaken. Veel mensen zijn visueel ingesteld, waardoor een grafiek hen meer zegt dan 1000 woorden. Gebruik deze kennis en verduidelijk je tekst waar mogelijk met een relevante afbeelding.

websiteteksten

Win het vertrouwen van de lezer

Pas bovenstaande tips toe waar nodig en verbeter je website. Een website is meer dan alleen het verstrekken van de nodige informatie over je onderneming. Een Optimale Website geeft vertrouwen en zet aan tot koop, aanvragen van informatie of het maken van een afspraak.

Bouw aan het succes van je bedrijf: Laat Duidelijk in Tekst je WebsiteTeksten Optimaliseren.

Duidelijk in Tekst heeft een jaarabonnement ontwikkeld, om de drempel voor ondernemers te verlagen om deze klus aan te pakken: De website wordt geoptimaliseerd én bijgehouden, tegen een vast maandbedrag. Waardoor de kosten over een jaar uitgespreid worden.

Ja, ik wil meer weten over het laten optimaliseren van mijn Website en over het jaarabonnement.

Website optimalisatie zet Kijkers om in Kopers. Vergroot je bedrijf en je omzet.

.